Teknik Bilgiler

Genleşik Topraklama Ağı

Topraklama ağının engin özelliklerinden bahsetmeye başlamadan önce topraklama nedir? Ne amaçla yapılmaktadır? Kısaca değinmekte fayda vardır.

Gün geçtikçe hep daha iyiyi bulma umuduyla hareket eden bizler, değişik tasarım ve buluşlarla piyasaya göz kırpmaktayız. Her yeni buluş ve tasarım, hayatımızı kolaylaştırmak, amaçlarımıza daha çabuk ulaşmak için yapılmaktadır. Elektrik dünyası da zamanın behrinden bu yana insanlığı rahatlığı ve huzuru için her gün yeni bir ürünü hizmete sunmuştur. İşte topraklama sisteminde devrim yaratacak yeni ve önemli bir ürün daha;

GENLEŞİK TOPRAKLAMA AĞI.

Topraklama ağının engin özelliklerinden bahsetmeye başlamadan önce topraklama nedir? ve ne amaçla yapılmaktadır? kısaca değinmekte fayda vardır.
Elektrik tesislerinde aktif olmayan bölümler ile sıfır iletkenleri ve bunlara bağlı bölümlerin bir elektrod yardımıyla, toprakla birleştirilmesine Koruma Topraklaması denir. Topraklama, hata durumunda ortaya çıkan tehlikeleri yok etmek için yapılır. Bu tehlikeler, dokunma gerilimi olarak bilinen gerilimin sınırlanması ve teçhizatlar için izolasyon probleminin büyüyerek tesisle ilgili zararların artması şeklinde tanımlanabilir.
Topraklama uygulamalarında donanımların topraklanması farklı çeşitte elektrodlarla yapılmaktadır. Bu topraklama elektrodları , derin topraklayıcı ve yüzeysel topraklayıcılar olarak gruplandırılabilir.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.