YILKODER Ulusal Makale Yarışması Başladı!

Yıldırımdan Korunma ve Topraklama Derneği, üniversite öğrencilerinin yıldırımdan korunma ve topraklama konularında araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla Ulusal Makale Yarışması düzenliyor.

Yıldırımdan Korunma ve Topraklama Derneği (YILKODER), üniversite öğrencilerinin yıldırımdan korunma ve topraklama konusu ile ilgili araştırma ve uygulama yapmalarını teşvik etmek, bu çalışmaların kalitesini destek ve teşvik ile arttırarak ilgi duyacak kişi ve kurumlarla temasa geçmek, çalışmalar için danışmanlık, malzeme, laboratuar ve hizmet desteği almak ve ortaya çıkan çalışmaların; bilim dünyasına, araştırma kurumlarına, sanayi kuruluşlarına ve sektöre duyurulmasına yardımcı olmak amacıyla üniversitelerin mühendislik bölümlerinde okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak Ulusal Makale Yarışması düzenliyor.

KAPSAM

YILKODER Ulusal Makale Yarışması’na; üniversitelerin mühendislik bölümleri lisans ve yüksek lisans öğrencileri, yıldırımdan korunma ve topraklama sektörünün ihtiyaçlarına ve sorunlarının çözümüne yönelik olarak hazırladıkları makaleleri ile katılabilirler.

BAŞVURU SÜRECİ

• Yarışmaya T.C. üniversiteleri mühendislik bölümlerinde öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri; açıklanan yıldırımdan korunma ve topraklama sektörü kapsamındaki herhangi bir makale konusu ile katılabilirler.
  • Yarışmaya her öğrenci sadece bir makale gönderebilir, grup çalışması kabul edilmez.
  • Makaleler belirtilen yazım kurallarına ve teslim koşullarına uymak zorundadır.
  • Yarışma dili Türkçe’dir.
  • Yarışmaya katılacak olan makaleler en geç 1 Haziran 2012 tarihine kadar info@yilkoder.org.tr adresine e-posta ile gönderilmelidir. Yarışma katılım formu ve örnek makale www.yilkoder.org.tr internet adresinde verilmiştir. Belirtilen şartlara uymayanlar, yarışmaya başvursalar dahi değerlendirmeye alınmayacaklardır.
  • Yarışma sonuçları 16 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan ödül töreni ile açıklanacaktır.
  • Değerlendirme Kurulu üyeleri, yarışma raportörleri, bunların 1. dereceden akrabaları ve ortakları yarışmaya katılamaz.
  • Yarışma hakkında değişiklik haklarını YILKODER saklı tutar.
  • Yarışma esasları ve işleyiş ile ilgili tüm bilgilere www.yilkoder.org.tr internet sitesinden ulaşılabilir.
  • Yarışmaya katılan her makale sahibi bu şartları kabul etmiş sayılır.

YARIŞMA KONULARI

• Yıldırımın Fiziksel Özellikleri ve Elektriksel Parametreleri
  • Yıldırımdan Korunma Sistemleri (Genel)
  • Aktif Paratoner Sistemlerinin İncelenmesi
  • Kafes Metodunun (Faraday Kafesi) İncelenmesi
  • Yıldırımdan Korunma Risk Analizi
  • Alçak Gerilim Tesislerinde Aşırı Gerilimlerin Etkileri ve Koruma
  • Yıldırımların Yüksek Gerilim Hatlarına Etkileri
  • Rüzgar Türbinlerinin Yıldırımdan Korunması
  • Güneş Santrallerinin Yıldırım ve Aşırı Gerilimlerden Korunması
  • Telekomünikasyon Kulelerinin Yıldırımdan Korunması
  • Patlama Riski Olan Tesislerin Yıldırım ve Aşırı Gerilimlerden Korunması
  • Ormanlık Alanların Yıldırımdan Korunması
  • Yıldırım Deşarjının İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri ve Önlemler
  • Yıldırım Erken Uyarı Sistemleri
  • Yüksek Gerilim Deneyleri ile Paratonerlerin Test Edilmesi
  • Yıldırım ve Elektromanyetik Uyumluluk
  • Topraklama
  • Katodik Koruma
  • Elektriksel koruma ve güvenlik
  • Diğer…

BAŞVURU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

• Yarışmaya başvuru için, www.yilkoder.org.tr internet sitesinde yayınlanan başvuru formu tam olarak doldurulmalı ve beraberindeki örneğe göre hazırlanmış makale ile birlikte pdf formatında info@yilkoder.org.tr e-posta adresine gönderilmelidir. Makalelerin son gönderim tarihi ve saati 1 Haziran 2012 Cuma saat 17.00’dir.
  • Yarışma süresi içerisinde gönderilen makaleler için yarışmacıdan düzeltme istenebilir. Revize edilen makale, son gönderim tarihinden sonra kabul edilmez.
  • Yarışmaya başvuran kişiler, başvuru formunda eğitim ve iletişim bilgilerini eksiksiz olarak doldurmalıdır.

ÖDÜLLER

Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu; yıldırımdan korunma ve topraklama sektörünün sorunlarını ve ihtiyaçlarını kavramış, üniversite olanaklarını etkin kullanmış, yenilikçiliği ve yaratıcılığı tüm proje süreci boyunca içselleştirmiş olan en başarılı üç proje ödüllendirilecektir. YILKODER Ulusal Makale Yarışması ödülleri, aşağıdaki gibidir:

• 1.lik Ödülü: 1.000 TL ve bir adet netbook
  • 2.lik Ödülü: 500TL ve dijital fotoğraf makinesi
  • 3.lük Ödülü: 500 TL

YILKODER tarafından ödül kazanan makale sahiplerine para ödülü, hediyeleri ve plaketi verilir. Ayrıca kazanan makalelere, YILKODER tanıtım organlarında yer verilecektir.
Ödül Töreni, 16 Haziran 2012 Cumartesi tarihinde düzenlenecektir. Ödül Töreni; akademisyenlerin, sanayicilerin ve öğrencilerin katılımına açık olacaktır.
TANITIM DÖKÜMANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU FORMU VE MAKALE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ